Az AOL-lal is szövetkezne a Yahoo

Vágólapra másolva!
A nemzetközi sajtóban megjelent vélemények szerint a Microsoft felvásárlási törekvése elleni védekezéshez a Yahoo az AOL-lal való szövetségkötésre is hajlandó lenne. Szóba került már a Google és a Disney is.
Vágólapra másolva!

A Yahoo internetes szolgáltató esetleg a Time Warner médiaóriáshoz tartozó szolgáltató vállalkozással, az AOL-lal szövetkezik, hogy kivédje a Microsoft ellenséges bekebelezési próbálkozásait - írja a Times brit lap hétfői számában. Korábban is fontolgattak fúziót, csak az árakban nem tudtak megegyezni - írja a lap.

A Yahoo önvédelemért már a Google vezető netes keresővállalkozás felé is kacsintgatott, de esetleg a Disney médiabirodalommal is szövetkezhet - véli a sajtó. Az internetes szolgáltató a hét végén jelezte: kereken visszautasítja a Microsoft ajánlatát, amelyet az a múlt héten tett, több mint 42 milliárd dollár értékben.

Az amerikai Wall Street Journal című lap a hét végén jelentette: a Yahoo igazgatótanácsa úgy értékelte, hogy a Microsoft a részvényenként 31 dolláros ajánlatával erősen alulértékelte a Yahoot. Az ajánlat továbbá nem veszi figyelembe azokat a veszélyeket, amelyek a csoportra leselkednek abban az esetben, ha elkötelezi magát a szövetségkötésre, majd azt a hatóságok meghiúsítják.

Csütörtökön a Yahoo vezetője azt a tájékoztatást küldte munkatársainak, hogy mindenképpen megakadályozza a Microsoft felvásárlási akcióját, a vezetés keresi a módokat, hogyan védje meg a céget a bekebelezéstől.

A Yahoo! Inc. üzemelteti a világ egyik leglátogatottabb oldalának számító Yahoo! internetes portált és tartalomszolgáltatót.