Nagy az érdeklődés az olcsó gáz iránt

Vágólapra másolva!
Két héttel a bejelentést követően máris 3500 lakossági fogyasztó regisztráltatta magát az EMFESZ Kft. internetes oldalán, ahol a cég szolgáltatását jelentősen kedvezőbb feltételekkel vehetik igénybe a fogyasztók. Átlagos, 1400 köbméter éves fogyasztás esetén a közüzemi gázdíjnál 8 százalékkal alacsonyabb tarifát jelent ajánlatuk a kisfelhasználók számára - értesült a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

A cég az év végéig el szeretné érni a 100 ezres lakossági fogyasztói számot - jelezte Szilágyi Zsolt kereskedelmi ügyvezetőhelyettes a GasCon konferencián. Ennek az ajánlatnak a legnagyobb kérdése, hogy a mai nyomott lakossági gázárak mellett miként tud egy versenypiacon tevékenykedő cég a kisfogyasztók számára további kedvezményeket adni.

Talán az egyetlen számba vehető megoldás - ezzel él az EMFESZ is -, hogy csökkenti a költségeket, mégpedig az ügyfélszolgálatoknál, hiszen az ajánlattal az elektronikus kapcsolattartás irányába mozdultak el. Azt ugyanis látni kell, hogy más módon nem lehet a Gazprom-eredetű földgázon nyereséget elérni.

A parlament előtt lévő új gáztörvény tervezetének egyik legvitatottabb kérdése az, hogy mikortól nyíljon meg a teljes gázpiac. Szilágyi Zsolt szerint több olyan hangot hallani akár a Magyar Energia Hivatal, akár kormányzati nem hivatalos jelzések alapján, hogy érdemes lenne negyed vagy akár fél évvel elhalasztani a július elsejére tervezett piacnyitást. Ennek egyik oka lehet, hogy az idei évben így a háromhavonta esedékes árfelülvizsgálat miatt további két-három alkalommal emelkedhetne a közüzemi gázár, ami összességében mintegy 25 százalékos drágulást jelenthet a lakosságnak, ezzel viszont helyére kerülhetne az árszerkezet - írja a Napi Gazdaság.