Újabb cég telepedik le Romániában

Vágólapra másolva!
A Mercedes-motorban használt alkatrészeket gyártó Kolbenschmidt Pierburg vállalat üzemet épít a romániai Kolozs (Cluj) megyében - adta hírül csütörtöki számában a Ziarul Financiar című gazdasági-pénzügyi napilap.
Vágólapra másolva!

A vállalat vezetői megerősítették, hogy az új beruházáshoz Kolozs megyei Dés (Dej) város ipari parkját szemelték ki helyszínként. A lap a projekthez közel álló meg nem nevezett forrásokra hivatkozva úgy tudja, hogy az évente több mint 2 milliárd euró bevétellel rendelkező Kolbenschmidt Pierburg beruházásának értéke 80-120 millió euró között mozog.

A Mercedes gépkocsikat gyártó Daimler csoport is Kolozs megyében tervez üzemet nyitni. A lap szerint a német gyártó a Nokia mobiltelefon-gyártót is befogadó nemeszsuki (Jucu) ipari park és a lengyelországi Wroclaw település közül választ majd helyszínt új kelet-európai gyárának megépítésére.

Románia mellett szól egyebek között az az érv, hogy a Daimler beszállítói közül már többen is jelen vannak az országban. Így üzemet működtet a Marquardt Schaltsysteme, a Benteler, a Star Transmission, a Cointinental és a Hella Lighting is, amelyek a Mercedes gépkocsiknak is gyártanak különböző alkatrészeket.