Az MSZP betartott a budapesti büdzsének

Vágólapra másolva!
Csütörtökön nem lesz költségvetése Budapestnek, mivel a fővárosi MSZP-frakció kedden egyhangúan támogatta Steiner Pál frakcióvezető azon indítványát, hogy ne tárgyaljanak most erről a kérdésről.
Vágólapra másolva!

A szocialista politikusok ragaszkodnak ahhoz, hogy a költségvetéssel együtt döntsenek a főváros egészségügyi ellátásának átszervezéséről, s az úgynevezett egészségügyi holdinggal összefüggő kérdésekről - tudta meg az MTI a képviselőcsoport tagjaitól.A szocialisták számára ugyanis rendkívül fontos az egészségügy racionalizálása, az integrált egészségügyi rendszer, a színvonalasabb betegellátás.

Nem értettek egyet a szocialisták az SZDSZ azon álláspontjával, hogy a költségvetéssel együtt tárgyaljanak a Főgáz Zrt. privatizációjával összefüggő kérdésekről is. Ezt a témát a koalíciós költségvetési egyeztetések során vetették fel a szabad demokraták. A Főgáz Zrt. privatizációját egyébként már tavaly kilátásba helyezte az önkormányzat.

Az MSZP-frakció várhatóan március 11-e körüli időpontra kezdeményezi a költségvetést tárgyalandó közgyűlés összehívását. Az MTI városházi információi szerint a fővárosi ellenzék is rendkívüli közgyűlés összehívását tervezi március elejére, a BKV busztenderének vizsgálata ügyében. A BKV felügyelőbizottsága ugyanis e hét pénteken, egy nappal a közgyűlés ülése után tárgyalja meg az önkormányzat felkérésére ez ügyben lefolytatott vizsgálati jelentést. A közgyűlés által elrendelt vizsgálat határideje e hét végén jár le.