HTCC: lezárult a Memorex felvásárlása

Vágólapra másolva!
A Hungarian Telephone and Cable Corp. (HTCC) lezárta az ausztriai székhelyű Memorex Telex Communications AG (Memorex) 30,1 millió euró értékű felvásárlását - áll a társaság közleményében. A tranzakció szerint a Memorex 95,7 százalékos részvényhányada kerül a HTCC tulajdonába, s ezen felül a HTCC átvállalta a Memorex adósságát.
Vágólapra másolva!

A HTCC egy, a Merrill Lynch és a BNP Paribas által nyújtott alárendelt áthidaló kölcsön segítségével biztosította a fedezetet a Memorex felvásárlásához és az átvállalt Memorex adósság refinanszírozásához. A HTCC azt tervezi, hogy az áthidaló kölcsönt később hosszabb távú finanszírozási megoldással váltja ki. A HTCC tervei között szerepel továbbá a Memorex még megmaradt, kisebbségi részvényesi érdekeltségének felvásárlása is.

A Memorex a közép-kelet európai régió egyik vezető alternatív távközlési szolgáltatója, amely nagykereskedelmi adat- és kapacitás-szolgáltatásokat nyújt vezető globális távközlési és Internet szolgáltatók számára. A Memorex a régió 14 országa - köztük Ausztria, Bulgária, a Cseh Köztársaság, Olaszország, Románia, Szlovákia, Törökország és Ukrajna - között nyújt szolgáltatásokat.

A Memorex több mint 12 500 kilométernyi optikai kábelt üzemeltet a régióban, amelynek révén kiváló minőségű nagykereskedelmi szolgáltatásokat nyújt komoly piaci szereplőnek számító vevőkből álló ügyfélbázisa részére. A cég mintegy 100 alkalmazottat foglalkoztat, és körülbelül 54 millió eurót fektetett be az elmúlt két év során hálózatának fejlesztésébe.

A Memorex felvásárlási ügylet lezárása után Martin Lea,a HTTC elnök-vezérigazgatója elmondta: az egyesített hálózat a teljes régiót lefedi, beleértve az olyan nehezen elérhető országokat is, mint Macedónia, Albánia vagy Moldávia. A költség-szinergiák lehetővé teszik, hogy az éves üzemeltetési költségekből származó éves megtakarítás a felvásárlást követő második év során eléri a 3 millió eurót, illetve a szinergiák révén mintegy 2,4 millió euró befektetési költség megtakarítására nyílik lehetőség az első két évben.