Kisebb profit a Reutersnél

Vágólapra másolva!
A londoni Reuters Group Plc nemzetközi hírügynökség és pénzügyi adatszolgáltató csütörtökön 227 millió fontos adózott eredményt jelentett a tavalyi évről, 26  százalékkal kevesebbet a 2006-os 305 milliónál, mert tavaly kevesebb tőkenyereség származott részesedések eladásából, mint 2006-ban.
Vágólapra másolva!

Az üzemi eredmény 14 százalékkal 292 millió fontra emelkedett 256 millióról, a folytatódó tevékenységekből egyszeri tételek nélkül - főleg a Thomson és a Reuters egyesítésének költségei nélkül - 25 százalékkal 385 millió fontra nőtt az üzemi eredmény.

A bevétel, 2,605 milliárd font, 1,5 százalékkal meghaladta a 2006-os 2,566 milliárdot. A csekély ütemet a valutaárfolyamok kedvezőtlen változásának, főleg a font nagy erősödésének tulajdonították a dollárhoz képest. Az elemzők 2,608 milliárdra számítottak.

Szervesen, azaz változatlan valutaárfolyamokkal és azonos csoportösszetételre számolva, 7 százalékkal nőtt a bevétel, öt éve a leggyorsabban, meghaladva a 6 százalékos vállalati előrejelzést, az új elektronikus értékpapír-kereskedelmi vállalkozásoknak köszönhetően, és jól jövedelmeztek a fogyasztói média- és a vállalati gazdasági mutató adatszolgáltatási megoldások is.

Ázsiában 9 százalékos, az amerikai földrészen 7 százalékos, Európában 6 százalékos volt a bevétel-növekedés. A bizonytalan üzleti környezet ellenére növekedést jósolnak a cégnél erre az évre is, a mostani első negyedévben a szerves bevétel-növekedés várhatóan 9 százalék körül lesz, írták a csütörtöki beszámolóban.