Electrolux: az idén 2,7 millió porszívó Jászberényből

Vágólapra másolva!
Az Electrolux 10 éves jászberényi porszívógyárában az idén 2,7 millió készüléket állítanak elő, szemben az 1998-as 300 ezer darabbal.
Vágólapra másolva!

A Jászerényben, az Electrolux Lehel Kft. porszívógyárában tartott ünnepségen Garamhegyi Ábel, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium szakállamtitkára kiemelte: az Electrolux nemcsak a jászberényi gyárban ad munkát az embereknek, hanem a magyar beszállítókon keresztül további munkásoknak is.

Morten Falkenberg, az Electrolux padlóápolási divíziójának elnöke elismerően nyilatkozott a gyár munkájáról, s reményét fejezte ki, hogy a következő években a teljesítménye tovább javul. Hozzátette: elégedettek a magyarországi termeléssel, s az Electrolux nem tervezi, hogy bármilyen tevékenységet elvigyen az országból.

A gyár 1998-ban 150 alkalmazottal, 3 szerelősoron, 5 termékcsalád gyártásával kezdte meg működését Jászberényben. Tíz évvel később, immár több mint 650 dolgozó 20 termékcsalád készülékeit szereli össze a 8500 négyzetméteres csarnokban, amely - a gyár indítása óta közel 12 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően - ma már 17 szerelősorral rendelkezik. Az elmúlt tíz évben, összességében több mint 16,6 millió termék készült a jászberényi gyárban.

Forrás: [origo]

A gyár 202 beszállítója közül 90 magyar érdekeltségű, ezek további 1400 embert foglalkoztatnak az alkatrészgyártás során. A magyarországi beszállítók elsősorban műanyag alkatrészeket, csomagoláshoz szükséges termékeket, valamint porszívómotorokat szállítanak.