Török-izlandi pályázó a debreceni reptérre

Vágólapra másolva!
A vezető török repülőtér üzemeltető, a TAV Airports Holding meghívást kapott arra, hogy tegyen vételi ajánlatot a Debreceni repülőtérre. A TAV bejelentette, hogy a debreceni légi kikötőre az izlandi Kaupthing Singer & Friedlander Bankkal közösen létrehozott vegyesvállalat tesz ajánlatot.
Vágólapra másolva!

Az isztambuli értéktőzsdéhez eljuttatott TAV-közlemény szerint a vegyesvállalat már elküldte szándéknyilatkozatát a debreceni önkormányzatnak, amely a repülőtér tulajdonosa. Röviddel 16 óra előtt az isztambuli értéktőzsdén a TAV árfolyama 1,48 százalék emelkedéssel 6,85 lírán állt.

A debreceni önkormányzat a múlt év őszén nyilvános, kétfordulós pályázatot írt ki a repülőtér és a működtető cég hasznosítására. Az eredetileg november 30-án lejárt, majd ez év február 28-ig meghosszabbított határidőig az első fordulóban öt pályázat érkezett. A pályázatok értékelését követően döntött csütörtökön úgy az önkormányzat, hogy négy pályázót hív meg a második fordulóra.

A pályázók között állítólag több külföldi szakmai és pénzügyi befektető is van - tudta meg az MTI megnevezetlen forrásból. Az ajánlatok különfélék: van ajánlattevő, aki megvásárolná a teljes repülőteret céggel együtt, van aki a működtetését vállalná, s olyan is, amelyik az önkormányzattal vegyes vállalkozásban képzeli el a légikikötő hasznosítását.