KFKI: 2 milliárddal bővülő bevétel

Vágólapra másolva!
A KFKI Rendszerintegrációs Zrt. az elmúlt évben nettó 28,6 milliárd forintos árbevételt ért el, ami 2 milliárd forinttal nagyobb az egy évvel korábbinál. A cég a kis- és középvállalati piacra fókuszálva idén 30 milliárdra növelné bevételét.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint a Magyar Telekom Nyrt. T-Systems üzletágához tartozó KFKI Rendszerintegrációs Zrt. a BCN Rendszerház, az ICON Számítástechnikai Zrt, és a KFKI-LNX Hálózatintegrációs Zrt. jogutódjaként 2008. január 1-jén kezdte meg működését.

A nemzetközi pénzügyi jelentési szabványok (IFRS) szerint a KFKI - azaz az integrálódott három vállalat összesen - 4,2 milliárd forint kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti eredményt (EBIDTA) ért el 2007-ben. Az elődvállalatok megnövekedett ügyfélkörük kiszolgálására munkatársaik számát is növelték, így a KFKI Zrt. 2008-ban már 580 fős szakembergárdával kínálja az IT-infrastruktúrához kötődő tanácsadás, tervezés, implementáció és üzemeltetés teljes skáláját.

A társaságnak mintegy 2000 ügyfele van. A KFKI Zrt. tervei szerint az idén az árbevétel eléri a 30 milliárd forintot. A cég ebben az évben a nagy és középvállalatok mellett nagyobb hangsúlyt fektet a kis- és középvállalati piacra is.