Növekszik a BASF Magyarországon

Vágólapra másolva!
Az elmúlt év során a világ vezető vegyipari gyártója, a német BASF 13 százalékkal növelte bevételeit hazánkban 2007-ben. A cég a 2008-as évben hasonló növekedési ütemmel kalkulál. 
Vágólapra másolva!

"A legutóbbi évben 13 százalékos növekedést értünk el az eladások terén, így összesen 176 millió euró volt a bevételünk. Teljes mértékben elégedettek vagyunk, és jó úton járunk stratégiai céljaink megvalósítása felé" - nyilatkozta Stephen Kothrade, a cég magyarországi igazgatója.

Kothrade elmondása szerint a BASF az építőipari és a mezőgazdasági kemikáliák kivételével minden piaci szegmensben megduplázta a növekedését.

A BASF a rossz gazdasági környezet ellenére is képes volt ilyen szintű növekedésre, mivel a hazánkban előállított termékek nagy része exportra készül, és Magyarország még mindig nagyon versenyképes a vegyipari termékek exportra történő gyártásában - mondta el a BASF Magyarország Kft. igazgatója.

Az olyan hazai fogyasztókat igénylő szektorok, mint a gyógyszeripar, a kiskereskedelem és az építőipar problémákkal küzdenek, mivel a hazai fogyasztók költekezése csökkent.

A kulcsfontosságú területeken azonban a BASF erősített amúgy sem gyenge pozícióján, így jövőre is 13 százalék körüli növekedéssel számolhat.

"Hiszzük, hogy innovatív megoldásokkal a kulcsfontosságú ágazatokban célzott projektekkel el tudjuk érni kulcsfogyasztóinkat, és így stagnáló környezetben is képesek vagyunk tovább növekedni" - emelte ki Stephen Kothrade.