Lemondott a Samsung elnöke

Vágólapra másolva!
Bejelentette lemondását kedden Li Kun Hi, a Samsung elnöke. A legnagyobb dél-koreai konglomerátum vezetője ellen befolyással való visszaélés és adócsalás miatt folyik vizsgálat.
Vágólapra másolva!

Li bejelentése után lemondott a cégcsoport alelnöke, valamint az elnök fia is, aki a Samsung Electronics-nál volt vezető. A Samsung csoportot ideiglenesen a Samsung Life Insurance biztosító elnöke képviseli. Számos középvezető is lemondott.

A 66 éves üzletember a közszolgálati televízió által közvetített sajtótájékoztatón kijelentette, hogy "erkölcsi és jogi felelősséget vállal" mindenért.

A vállalatvezető 20 évig állt a Samsung csoport élén. Li Kun-hit valóságos nemzeti hősként tisztelik Dél-Koreában a Samsung sikeréért. A Samsung cég adja a dél-koreai export mintegy ötödét. Termékskálája igen széles, a számítógépes chipektől kezdve a mobiltelefonokon át az olajszállító hajókig sok mindent gyárt. Zászlóshajója a Samsung Electronics Co.

A Samsung cég vállalatai adják a szöuli értéktőzsde teljes piaci értékének a 20 százalékát. A Samsung csoport 250 ezer embert foglalkoztat, éves bevétele 160 milliárd dollár körüli, ami közel megegyezik Szingapúr éves hazai össztermékével.