Megugrott az Infineon vesztesége

Vágólapra másolva!
A német Infineon Technologies AG, az egyik legnagyobb európai félvezetőgyártó, szerdán 1,37 milliárd eurós veszteséget jelentett adó után az üzleti éve márciussal zárult második negyedéről, a Qimonda memórialapja-gyártó részleg gyenge teljesítménye, és a részleg miatt szükségessé vált egymilliárd eurós értékleírás miatt. Tavaly az első negyedévben 11 millió eurós hiánya volt.
Vágólapra másolva!

A Qimondára 482 millió eurós veszteséget számoltak el adó után, egy évvel korábban 57 millió eurós adózott eredményt hozott a részleg. Az üzemi eredmény 36 millió euró volt az egy évvel korábbi, 29 milliós hiány helyett

Még mindig nyomja a vállalatot a BenQ-csőd okozta forgalomcsökkenés és költség, egyebek között a termelés csökkentésével járó átszervezések, végkielégítések költsége, elsősorban a franciaországi gyártóhelyen. Az egyik volt fő megrendelő, a tajvani BenQ Mobile mobilkészülék-gyártó német leányvállalata 2006 őszén csődbe ment, ez jelentős bevételkiesést okozott és okoz az Infineonnak.

Mindazonáltal a csoport nettó bevétele már nőtt, 7 százalékkal 1,05 milliárd euróra az egy évvel korábbi 978 milliárdhoz képest.