Vágólapra másolva!
A skandináv térség legnagyobb távközlési szolgáltatója, a Magyarországon is erőteljesen terjeszkedő TeliaSonera növelte adózott eredményét az első negyedben, elsősorban a jó oroszországi és törökországi üzletmenetnek köszönhetően, a növekedés meghaladta a piaci várakozást is.
Vágólapra másolva!

A társaság adózott eredménye 12 százalékkal 4,47 milliárd svéd koronára nőtt az egy évvel korábbi 3,98 milliárdhoz képest, elemzők 4,08 milliárdot vártak.

A bevétel 7 százalékkal 24,4 milliárd koronára nőtt az egy ével korábbi 22,72 milliárdhoz képest.

A társaság megerősítette korábbi előrejelzését, amely szerint éves teljesítménye valamivel jobb lesz a tavalyinál.

A svéd Telia és a finn Sonera 2002. decemberi egyesülésével létrejött vállalat központi helyet szán Magyarországnak a gyorsan fejlődő közép-kelet-európai térségben. A TeliaSonera International Carrier, a csoport távközlési nagykereskedelmi vállalata tavaly júniusban Magyarországra is kiterjesztette a saját tulajdonú infrastruktúrára épülő szélessávú optikai gerinchálózatát, a Vikinget, amely összességében 38 ezer kilométert tesz ki Európában és Észak-Amerikában. A vállalat ezen a hálózaton keresztül nyújt világszerte internet protokoll (IP)-, kapacitás- és hangszolgáltatást az internet-, illetve a vezetékes és mobilszolgáltatók számára.

Tavaly a TeliaSonera 20,3 milliárd svéd koronára növelte adózott eredményét a 2006-os 19,28 milliárdról, a bevétele 96,34 milliárd koronára emelkedett 91,06 milliárdról.