Fejlesztik a fürdőt Hajdúszoboszlón

Vágólapra másolva!
Kedden aláírták azt a támogatási szerződést, amely révén 4,5 milliárd forintos beruházással élményfürdőt építenek Hajdúszoboszlón és fejlesztik a rekreációs wellness- és a gyógyászati szolgáltatások színvonalát - írja a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

A gyógyfürdő fejlesztésére a város önkormányzatának csaknem kizárólagos tulajdonában álló Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. nyújtott be pályázatot a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez. A cél az, hogy a fürdőt a jelenlegi adottságait erősítve egészségturisztikai komplexummá fejlesszék. Ehhez elengedhetetlen az élmény- és wellnessfürdő megvalósítása. A fejlesztés célja, hogy Hajdúszoboszló fürdővárosként a gyógyfürdővel és a hozzá kapcsolódó szolgáltatásokkal a nemzetközi turisztikai kínálatban egyedivé válhasson - hangsúlyozta Czeglédi Gyula projektmenedzser, a Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. vezérigazgatója.

A 4,5 milliárd forintos összköltségvetésű tervet a kormány 2007 júliusában kiemelt fejlesztéssé minősítette és 2,25 milliárd forint európai uniós támogatást hagyott jóvá. A hiányzó összeget a részvénytársaság hitel felvételével teremti elő.

A város gyógyfürdője évente több mint 200 millió forint nyereséget termel. A fejlesztés után négy évszakos szolgáltatást tud majd nyújtani, a többleteredmény finanszírozza a beruházást - mondta lapunknak Sóvágó László, a város polgármestere. A beruházás révén megvalósuló fedett élményfürdő 15 000 négyzetméter területen, 1600 négyzetméter vízfelülettel, egyszerre ezer fő befogadására lesz alkalmas. A gyógyfürdő mellett a jövőben gyermek- és családi fürdők, szaunablokk, élményfürdők, napozóterasz, valamint fitnesz-, wellness- és gasztronómiai szolgáltatások várják majd a látogatókat. Az Észak-alföldi Regionális Operatív Program első kiemelt beruházása a tervek szerint 2009 végére fejeződhet be - olvasható a Napi Gazdaságban.