Újabb amerikai segély az éhezőknek

Vágólapra másolva!
Negyvenmillió dolláros rendkívüli segély folyósítását jelentette be az Egyesült Államok a legszegényebb országokat sújtó élelmiszerválság elleni küzdelem érdekében.
Vágólapra másolva!

Az amerikai külügyminisztérium helyi idő szerint kedden Washingtonban kiadott közleménye szerint az összeget az Egyesült Államok nemzetközi fejlesztési ügynöksége (USAID) az ENSZ Világélelmezési Programja (WFP) és egyéb szervezetek közreműködésével juttatja el tíz - többségében afrikai - országnak.

A világ országai közül az Egyesült Államok nyújtja a legtöbb élelmezési segélyt. Washington tavaly összesen mintegy kétmilliárd dollárt költött e célra, a tavaly október óta folyósított rendkívüli segélyek összege pedig közel 1,36 milliárd dollárt tesz ki.

Több szegény országban éhséglázadások törtek ki az utóbbi hónapokban. A búza, a rizs és más alapvető élelmezési cikkek árainak drámai emelkedése nagy terheket ró a nagy segélyező szervezetekre, köztük a WFP-re, amelynek 73 millió nélkülöző ember élelmezéséről kellene gondoskodnia az idén.