Kiírták a pályázatot a Tüskecsarnokra

Vágólapra másolva!
A lágymányosi volt expo területén lévő, több mint tíz éve befejezetlen épület ad majd otthont az elképzelések szerint Budapest nagy befogadóképességű (legalább négyezer fős) konferencia-központjának - írja a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

A meghirdetett konstrukció lényege, hogy az állam vagyonkezelésbe adja az épületet és a hozzá tartozó ingatlant, a pályázónak pedig a kiírásnak megfelelő kongresszusi központot kell kialakítania, majd üzemeltetnie. A befolyó remélt haszonból az állam nem kér részesedést.

Budapest tavaly is megtartotta hatodik helyezését a legnépszerűbb konferencia-helyszínek között. A Nemzetközi Konferenciák Szövetségének (ICCA - International Congress & Convention Association) 2007. évi előzetes statisztikája szerint a rangsort Bécs vezeti, Berlin és Szingapúr előtt. A magyar főváros a hatodik helyen Lisszabonnal osztozik. A Magyar Turizmus Zrt. adatgyűjtése szerint a korábbi években tapasztalt töretlen fejlődése jellemezte 2007-ben is a magyarországi konferenciaturizmust: 485 nemzetközi konferenciát rendeztek hazánkban, több mint 135 ezer résztvevővel. Az ilyen rendezvények száma 12,6, a nemzetközi vásároké 10,3, a részt vevő nemzeteké 5,1 százalékkal nőtt az előző évhez képest.