Mégis lehet Yahoo-Microsoft frigy

Vágólapra másolva!
Ismét emelkedni kezdtek a Yahoo részvények New Yorkban, miután úgy tűnik, hogy van esély a Microsofttal újraindítani a tárgyalásokat - tudósít a www.reuters.com internetes oldal.
Vágólapra másolva!

Mint ismeretes, szombaton a Microsoft visszavonta részvényenkénti 33 dolláros ajánlatát, mivel Jerry Yang, a Yahoo első embere kitartott 37 dolláros követelése mellett. Ennek következtében a részvényesek a Yahoo vezetősége ellen pert kezdeményeztek, hiszen az ajánlat elutasítása megkárosította őket.

A 47,5 milliárd dolláros ajánlatot azonban a Yahoo vezetősége most újragondolja. Ráadásul alternatív lehetőségként a cég vezetői a Google-nek adnának el bizonyos keresőlistákat, hogy növeljék a cég hatékonyságát. A két vállalat közti szerződés lehetőségét már trösztellenes szakemberek vizsgálják.

Ross Sandler, az RBC Capital Markets elemzője szerint "a Yahoo felvásárlása bizonyosan nagy előnyökkel jár. Ha az üzlet nem jön létre, alternatívát jelent a Google szerződés".

"Ha a Microsoftnak van bármi új mondanivalója, tárt karokkal várjuk a tárgyalóasztal mellett" - fogalmazott Jerry Yang.

A New York Times szerint már egy részvényenkénti 34 dolláros ajánlattal is boldog lenne a vezetőség, - írja a Reuters - az optimista hangulat pedig átragadt a részvényesekre is. Tegnap a Yahoo részvényei 6 százalékos emelkedést produkáltak a tőzsdén.