Államreformra írnak ki 3 millárdos pályázatot

Vágólapra másolva!
Megjelent a polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztésére kiírt pályázat az Államreform Operatív Program (ÁROP) keretén - közölte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) kedden közleményben. A pályázat 3 milliárd forint keretösszegéből előreláthatólag 130 projekt finanszírozható.
Vágólapra másolva!

A pályázat keretében szervezetfejlesztési szakértői tanácsadás igénybevételére, képzések szervezésére és lebonyolítására, valamint szervezetfejlesztést szolgáló szoftverek beszerzésére nyílik lehetőség. A pályázatok beadása és elbírálása két szakaszban történik.

Az 1. szakasz 2008. június 16. és július 15. között beadható pályázatairól szeptemberben születik döntés, míg az augusztus 15. és szeptember 30. között beadható 2. szakasz pályázatairól decemberben.

A fejlesztés hatására a polgármesteri hivatalokban korszerűsödnek a döntéshozatali eljárások, megújul a költségvetési tervezés, erősödik a partneri szemlélet, valamint új szervezési-működési kultúra terjed el.

Az NFÜ közlése szerint a pályázatok elbírálása során előnyben részesülnek a körzeti funkciókat ellátó települések, az 5.000 lélekszámúnál nagyobb települések, illetve a pályázói körön belül a leghátrányosabb helyzetű kistérségek települései. Hasonló pályázatot 2009-ben is ki fognak írni.