Megmentik a Pécsi Sörfőzdét

Vágólapra másolva!
Újratőkésíti a Pécsi Sörfőzde Zrt.-t (PS) többségi részvényese, az osztrák Ottakringer Holding AG. A sörfőzde egy 325 millió forintos hosszú lejáratú anyavállalati hitelt kapott, a saját tőkét pedig minimum 506 millió forinttal növelik a részvényesek - értesült a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

A konszolidációt nem lehet tovább halasztani, mert a vállalat 2007-es eredménye minden eddigit alulmúlt: a cég 789 millió forintos veszteséggel zárta az évet. A társaság teljes átalakításba fogott, és a tervek szerint akár már 2010-ben nyereséges lehet.

Wenckheim István, a PS tulajdonosi képviselője szerint már tisztán látható, milyen intézkedéseket kell annak érdekében hozni, hogy a PS újra nyereséges legyen, és legfőbb termékük, a Szalon újra méltó piaci részesedést érjen el. A sörfőzde utoljára 2002-ben volt nyereséges, azóta folyamatosan nőtt a veszteség. A cég ingatlanjain és telephelyein lévő jelzáloghitel megközelíti a hárommilliárd forintot, ez azonban Thomas Traser cégvezető-pénzügyi igazgató szerint nem okoz gondot, a banki finanszírozás csökkentését egyelőre nem tervezi a társaság.

A kedvező változások már látszanak: a cég első negyedéves eredménye a 2007-hez képest egy 40 százalékos javulást mutat, a sörfőzde tartozásait az elmúlt fél évben 500 millió forinttal sikerült csökkenteni - írja a Világgazdaság.