Új Continental beruházás Budapesten

Vágólapra másolva!
Az autóipari beszállítással foglalkozó Continental csaknem 24 millió euró értékben hajtott végre beruházásokat a budapesti telephelyén 2007-ben, amelyet 2008-ban tovább kíván növelni - közölte a társaság kedden.
Vágólapra másolva!

Az idén fejeződik be az új üzemcsarnok felépítése. Az új csarnokban 700 ember dolgozik majd 4 gyártósoron. A 700 dolgozóból 150 új munkatárs lesz. Az építkezés helyszíni előkészületei 2008. januárjában kezdődtek.

Magyarországon a Continental 1990-ben kezdte meg érdekeltségeinek kiépítését, és jelenleg 7 többségi tulajdonú vállalkozással képviselteti magát. A budapesti gyár a konszern egyik magyarországi leányvállalataként autóelektronikai részegységek és mikroelektronikai áramköri modulok gyártásával foglalkozik.

A gyár tevékenységi körébe tartozik különböző komfort- és karosszériaelektronikák, olajszenzorok, valamint blokkolásgátló fékrendszerek és menetstabilizáló rendszerek elektronikai vezérlőegységeinek gyártása.

A mintegy 12 000 négyzetméter beépített alapterülettel rendelkező, Kőbányán elhelyezkedő gyár 1400 dolgozó részére biztosít munkalehetőséget. A fizikai és szellemi munkatársak aránya 80-20 százalék.

Az új gyártócsarnok a mintegy 2300 négyzetméternyi korszerű gyártófelületen kívül a szükséges raktári, valamint szociális és öltöző-helyiségeket is magában foglalja, továbbá helyet biztosít a bővülő fejlesztő részleg számára, ahol 70 fejlesztőmérnök fog dolgozni.

A vállalatcsoport jelenleg mintegy 150 000 alkalmazottat foglalkoztat a világ 36 országában lévő csaknem 200 telephelyén. Az idei évre több mint 26,4 milliárd eurós éves árbevételt tervez.