13,07 milliárd forint turizmusra

Vágólapra másolva!
Turisztikai desztináció menedzsment (TDM) célokra 2007. és 2013. között 13,07 milliárd forint áll rendelkezésre a regionális akciótervekben - közölte Mányai Roland, az Önkormányzati Minisztérium (ÖM) turisztikai főosztályának vezetője egy szakmai konferencián csütörtökön Budapesten.
Vágólapra másolva!

A főosztályvezető elmondta: a TDM célja a fenntartható és versenyképes turizmus rendszerének kialakítása és működtetése egy turistákat fogadó térségben. Ehhez azonban szükséges az önkormányzatok és a vállalkozások összefogása. Partnerség nélkül nem működhet ez a szervezeti felépítés.

A TDM rendszer alulról építkező, fő jellemzője a partnerség, az önálló jogi és pénzügyi cselekvőképesség, valamint a szakértelem. Feladatai között szerepel a koordináció, a termékfejlesztés, a beruházások ösztönzése, a segítségnyújtás, tanácsadás.

Mányai Roland szerint kezdetben egy régióban 20-30 helyi, 3-5 térségi és egy regionális TDM szervezetet lehetne létrehozni.

Gyenesei István önkormányzati miniszter a konferencián azt mondta: a jövő héten kezdeményezi, hogy tárcája nevében szerepeljenek a sport és a turizmus kifejezések is.