Visszaesett a TNT Hungary árbevétele

Vágólapra másolva!
A futárszolgáltatásokat kínáló TNT Express Worldwide Hungary Kft. nettó árbevétele 26 százalékkal esett vissza tavaly az egy évvel korábbi szinthez képest egy 2006-os, egyszeri, határozott idejű projekt következtében - mondta Járosi Márton, a cég ügyvezető igazgatója csütörtökön, a TNT évértékelő sajtótájékoztatóján Budapesten. A cégvezető a bevétel alakulásáról nem közölt ennél konkrétabb adatokat.
Vágólapra másolva!

Az amszterdami tőzsdén jegyzett TNT N.V. vállalatcsoport tavalyi forgalma 9,5 százalékkal 11 milliárd euróra nőtt, ezen belül az expressz szállítási üzletág bevételei 6,5 milliárd eurót tettek ki, 13,8 százalékkal többet az előző évinél.

A konszern teljes - postai és expressz szállítási szolgáltatásokat nyújtó - nyeresége a 2006-os 671 millió euróról 989 millió euróra nőtt tavaly - tette hozzá.

Az 1988-ban alapított magyarországi leányvállalat tavalyi beruházásainak össz-volumene 303 millió forint volt, ebből 120 millió forintot tett ki egy 1.200 négyzetméteres, szombathelyi logisztikai központ üzembe állítása, amellyel együtt a cég - egy Ecseri úti és egy ferihegyi központtal együtt - már három elosztóhellyel rendelkezik Magyarországon. A logisztikai központ mellett 55 millió forintot fordítottak informatikai fejlesztésekre tavaly, 128 millió forintot pedig infrastruktúra fejlesztésre.

Járosi Márton elmondta, hogy az idén 310 millió forint értékben terveznek beruházásokat, amelyből 83 millió forint jut informatikai fejlesztésekre.

A magyarországi expressz szállítási piac volumenét az igazgató 20 milliárd forintra becsülte, a cég piaci részesedését illetően nem közölt adatokat, azt azonban elárulta, hogy adataik szerint az expressz szállítási piacon a TNT piacvezető pozíciót foglal el.

A TNT Hungary-nál 459 ember dolgozik, gépjárműflottája 130 tagot számlál, az anyacég flottája 47 repülőgépből és 27 ezer közúti járműből áll, amelyek 4,4 millió küldeményt továbbítanak hetente.