Sörfúzió a láthatáron

Vágólapra másolva!
A valaha volt legmagasabb értékre ugrott az Anheuser-Busch Cos., a világ második legnagyobb sörgyártó cégének az árfolyama New Yorkban, miután arról érkezett hír, hogy a belga InBev NV várhatóan 46 milliárd dolláros ajánlatot tesz az amerikai társaságra.
Vágólapra másolva!

A St. Louis-i központú Anheuser-Busch második legnagyobb részvényese Warren Buffett cége, a Berkshire Hathaway Inc. A Berkshire árfolyama szintén emelkedni kezdett a hírre, 3,13 dollárt nyert, azaz 6 százalékot nőtt a kurzus - írja a Bloomberg hírügynökség. Így a világ leggazdagabb embere, Warren Buffett növelhette vagyonának értékét.

A Berkshire Hathaway 35,6 millió részvénnyel rendelkezik a cégben, ez öt százaléknak felel meg, a legnagyobb részvényes azonban a Barclay's Plc 43,7 millióval.

A Stella Artois-t gyártó InBev 1,56 euróval esett a hír nyomán, ami 3 százalékos veszteség a leuveni székhelyű cég számára. Az InBev esetleges akciójáról a Financial Times Alphaville blogján írtak először.

Az InBev szóvivője, Marianne Amssoms nem kívánta kommentálni a Financial Times beszámolóját. Teresa Vogt, az Anheuser-Busch szóvivője pedig nem reagált a megkeresésekre.

Az 50 milliárd dollárt megközelítő költségekkel járó tranzakciót a JPMorgan Chase & Co. és a Banco Santander SA finanszírozhatja a Financial Times értesülései szerint.