Jól keres a Vegyépszer Romániában

Vágólapra másolva!
Az idén 85 millió lej - több mint 23 millió euró - értékű útjavítási munkálatokat végeznek idén Romániában a Vegyépszer Zrt. csíkszeredai és nagyváradi leányvállalatai - adja hírül pénteki számában a Krónika című napilap.
Vágólapra másolva!

Az újságnak Farkas László, a Vegyépszer külföldi projektek üzletágának igazgatója elmondta: azért bővítették Romániában a Vegyépszer piaci mozgásterét, mert időszakonként az építőipari megrendelések Magyarországon hektikusan változnak. Hozzátette: a romániai terjeszkedéssel arra törekszenek, hogy szinten tartsák a vállalat kapacitáskihasználtságát, és megteremtsék a folyamatos bővítés lehetőségeit is.

Az igazgató szerint a környező országok közül Románia kínálja a legjobb lehetőségeket. A kedvező makrogazdasági adatok mellett azonban néhány gyakorlati problémával kell megküzdenie egy építőipari vállalatnak Romániában - tette hozzá Farkas László, aki szerint az építési környezet nehézségei közé tartozik, hogy hiányoznak a szolgáltató ágazatok: például betonkeverő-telep, mixerkocsi, pumpa, teherautó, betonacélgyártás vagy aszfaltkeverő-telepek hálózata.

A Vegyépszer egyik legnagyobb megbízását Romániában a nagyváradi leányvállalat kapta 3 millió euró értékben. Kolozsvár számára 10 millió eurós szerződés keretében építenek 8,5 kilométeres kerülő utat.

Emellett előrehaladott állapotban van a csatornák és szennyvíztisztítók építésére szóló szerződések előkészítése. Itt pályázatok útján összesen 30 millió euró értékű megbízásra számít a Vegyépszer, amelynek az út- és vasútépítési pályázatai is előminősítéses szakaszban vannak - olvasható a Krónikában.