Épülhet az M43-as

Vágólapra másolva!
Az M43-as autópálya Szeged és Makó közötti 31,6 kilométeres szakasza és a hozzá tartozó hét kilométer főút 61 milliárd forintért épülhet meg - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. a sztráda megépítésére kiírt négy tenderből kettő eredményét pénteken hirdette ki, másik két szakasz építőit pedig ma nevezik meg.

Az M43-as Szegedet északról elkerülő 8,7 kilométerét a spanyol Sadesa, a Hídépítő, és a Szeviép Zrt. - Tisza M43 néven jegyzett - konzorciuma építheti meg. A Tisza felett átívelő kétszer kétsávos új autópályahíddal együtt a beruházás 26,8 milliárd forintba kerül.

Az M43-as leghosszabb szakaszának tenderét a Maroslelle 43 Konzorcium nyerte meg. A 16,2 kilométeres új autópályát a Magyar Aszfalt Kft., a Kelet-Út Kft., a Közgép Zrt. és az Euroaszfalt Kft. 18 milliárd forintért építheti meg. Mindkét útszakaszt 2010. augusztus 31-én helyezik majd forgalomba a tervek szerint.

A Népszabadság információi szerint a további két szakaszt a Swietelsky és KE-VÍZ 21 Zrt. 43 Szeged-Makó Konzorcium nevű párosa, illetve a szlovák Doprastav építheti meg.