Új befektetők a szerencsi szalmaerőműben

Vágólapra másolva!
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szerencsre tervezett szalmatüzelésű erőmű beruházója, a BHD Hőerőmű Zrt. új befektetőket keresett, mivel a 49 százalékos részesedéssel rendelkező japán üzletemberek kiléptek a projektből.
Vágólapra másolva!

A csaknem negyvenmilliárd forintos beruházáshoz sikerült új befektetőket megnyerni, a japánok helyére egy külföldi és egy hazai üzleti csoport szállt be - közölte Hujber Ottó, a társaság igazgatója. Az új befektetőkről azonban pontosabb információt nem árult el.

A tulajdonosi kör változásai miatt egyébként a beruházás fél évet csúszik. A talajelőkészítő munkák első fázisa már befejeződött, az építkezés július második felében folytatódhat.
A zempléni városban szerdán kihelyezett ülést tartott az Országgyűlés környezetvédelmi bizottsága, ahol számos szakmai hozzászólás és vélemény volt a témában.

Mezős Tamás a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) elnöke, aki szintén részt vett az ülésen, azt mondta: létrehoztak egy munkacsoportot három akadémikus irányításával. A feladatuk, hogy megvizsgálják, milyen hatása lehet az 50 megawatt teljesítményűre tervezett erőmű működése a tokaji világörökségi területre.