Logisztikai központ épült Győrszemerén

Vágólapra másolva!
Több mint 4,5 millió eurós beruházással logisztikai központot létesített a Raabersped  Győrszemerén.
Vágólapra másolva!

Bor József, a Raabersped Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a több mint 1 milliárd forint értékű beruházást a Raabersped saját erőből valósította meg. Ennek keretében 4500 négyzetméteres fedett raktárközpontot építettek 350 méter hosszú iparvágánnyal, 200 méter szilárd burkolatú oldalrakodóval.

Jó megközelíthetősége miatt esett a választásuk erre a helyszínre, amely közel van a Győr-Pápa közötti vasúti fővonalhoz, s 15 kilométerre helyezkedik el az M1-es autópályától. A beruházással 17 új munkahelyet teremtettek.

A vasúti szállítmányozásban piacvezető Raabersped a győrszemerei fejlesztéssel pozíciójának megerősítését tűzte ki célul a közép-kelet-európai logisztikai szolgáltatók piacán. Ennek érdekében Kelet-Magyarországon is szándékoznak létesíteni logisztikai központot, a győrszemerei létesítményt pedig bővítik, amennyiben igény lesz rá.

A budapesti székhelyű Raabersped Kft. tavaly 22,5 milliárd forintos árbevételt ért el közel 5 millió tonna áru szállítmányozásával. Ez évben 24 milliárd forintra tervezik növelni az árbevételt. A társaság fő profilja a vasúti szállítás. Vásároltak az idén nyolc kamionból álló mini flottát, amellyel a közúti-vasúti szállítási kombinációt is képesek teljesíteni.

A Raabersped Kft. 51 százalékos tulajdonosa a bécsi Raabersped Speditions GmbH, 39 százalékot birtokol a magyar Raaberlog Kft., 10 százalék pedig az ugyancsak magyar PEZOH Kft. kezében van.

A Raabersped-csoport tavalyi árbevétele 164 millió euró volt. A csoport közel 230 ezer vasúti kocsiban 9,3 millió tonna árut fuvaroztatott. Az idei tervek csoportszinten több mint 180 millió eurós forgalmat irányoznak elő 10 millió tonna szállítmányozásával.