Hétszázmillió eurót fektet be a TriGránit

Vágólapra másolva!
Továbbra is a Millenniumi Városközpont lesz a TriGránit magyarországi fejlesztéseinek zászlóvivője, de azon kívül is tervez a cég 400 millió eurónyi fejlesztést. Az egyik telekre még nem tudni, mi épül fel.
Vágólapra másolva!

A TriGránit a következő 5 évben 700 millió euró fejlesztést hajt végre Magyarországon, ez a térségben folyamatban lévő beruházásain belül 15-20 százalékot tesz ki - mondta Kibédi Varga Lóránt, a TriGránit Fejlesztési Zrt. vezérigazgatója hétfőn, sajtótájékoztatón.

Hajdu László, a vállalat magyarországi fejlesztési igazgatója elmondta: folytatódik a Millennium Városközpont beruházás, amelyre a 2013. évi befejezésig még 300 millió eurót fordítanak, és mintegy 400 millió eurót szánnak további magyarországi fejlesztésekre.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a pesti Duna-parton a Petőfi és a Lágymányosi híd között lévő Millennium Városközpont egymilliárd euró összegű fejlesztés, amelyből az eddig átadott létesítmények - a lakások, az irodaházak, a kulturális beruházások - értéke mintegy 500 millió eurót tesz ki.

Hajdu László ismertette: a Millenium Városközpontban a folyamatban lévő beruházások után a következő projekt a VIII-as telek beépítése lesz, ahol éttermeket, szállodákat, konferenciaközpontot, irodaépületeket alakítanak ki. A beruházás befejezéséhez még be kell építeni a XI-es telket, amelyre még nem készült el a koncepció. A VIII-as telek beépítését 2009-ben kezdik és 2010 végén fejezik be.

Bellák Balázs, a TriGránit projektmenedzsere közölte: a Millenniumi Városközpontban épülő irodák építésénél előnyben részesítik a később megtérülő energiahatékonyságot és környezetbarát jelleget.