Ráfizethetnek a MÁV ÁBE ügyfelei

Vágólapra másolva!
Akár tízezer forint plusz tagdíj-befizetést is megszavazhat a MÁV Biztosító pénteki közgyűlése, amiből a tartalékhiányt tölthetnék fel - értesült a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

Ha jóváhagyja a társaság pénteki tatai közgyűlése, akkor szerződésenként tízezer forintot is kifizettethetnek a MÁV Biztosító Egyesület ügyfeleivel - kalkulál a napilap. A közgyűlés napirendi pontjai között szerepel a tartalékállomány feltöltése, és ennek egyik lehetősége a pótlólagos tagdíjfizetés. Az előterjesztést valószínűleg leszavazzák majd a közgyűlésen részt vevő ügyfelek, de így a MÁV Biztosító elveszítheti többi üzletágát is, ami egyben az egyesület szétesését is jelenti majd.

A pótbefizetésre az egyesület irányítására kirendelt felügyeleti biztosok szerint azért van szükség, mert kétmilliárd forint hiányzik a kötelező gépjármű felelősségbiztosításra képzett tartalékállományából. A MÁV ÁBE igyekszik eladni a felelősségbiztosítási állományát, amivel megszabadulna a tartalékhiánytól. Azonban a felügyelet szerint arra is fel kell készülni, ha a számos érdeklődő közül senki nem venné át az állományt - írja a Népszabadság.