Nagyobb árbevételt tervez a Mars

Vágólapra másolva!
A tavalyi, több mint 50 milliárd forintos bruttó árbevétel után az idén 56-57 milliárd forint árbevételt vár a Mars Magyarország menedzsmentje - mondta Ács Tamás, a cég ügyvezetője az MTI kérdésére.
Vágólapra másolva!

Az árbevétel több mint 50 százalékát állateledelek, mintegy egyharmadát édességek és további 10 százalékát egyéb élelmiszerek értékesítése adja. A belföldi eladásokból származó bevétel mintegy 15 milliárd forintot tett ki.

Magyarországon a cég tavaly 2 milliárd forintot fektetett be, legutóbbi, 1,4 milliárd forintos fejlesztésével mintegy 20 százalékkal bővítette az állateledel-gyártó kapacitását Csongrád megyében, ahol újabb márka gyártását kezdték meg. Az új termékből egész Európát Magyarországról látják el.

A Mars Magyarország termeléséhez évente több mint 10 milliárd forint értékben szerez be alapanyagokat - főként gabonaféléket - belföldön.

A Mars magyar érdekeltségének nyeresége és a termelés volumene nem nyilvános - mondta az MTI-nek Ács Tamás, annyit azonban megjegyzett, hogy a termékek Magyarországon, mintegy 30 százalékos részesedéssel piacvezetők a kutya- és macskaeledel-piacon.

A multinacionális, amerikai bejegyzésű cég magyar érdekeltsége két vállalkozásból áll, az egyik egy budapesti székhelyű értékesítő bt., a másik a Csongrád-Bokroson működő gyártóbázis, amely kft.-ként működik. A cég a korábbi Masterfoods nevet változtatta a múlt évben Marsra.

A Mars a világ 65 országában rendelkezik telephellyel, árbevétele tavaly 25 milliárd dollár körül alakult.