Vágólapra másolva!
Nem engedélyezte a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács (NVT) a Szerencsejáték (Szrt.) Zrt. számára, hogy új, internetes játékrendszerének megvalósítására vállalkozási szerződést kössön az Eastron Kft.-vel. A döntést azzal magyarázták, hogy a Szerencsejáték Zrt. az egyik kulcsszereplője az Új Tulajdonosi Programnak (ÚTP), és a szerencsejátékokkal kapcsolatos, hosszú távú stratégia kialakításáig "nem időszerű" az új, sokmilliárdos bevételt hozó játékrendszer megvalósítása - derül ki a Népszabadságból.
Vágólapra másolva!

Ezzel eredménytelenül zárult a több mint egy éve tartó pályázat. Sokak szerint nehezen érthető az NVT döntése, hiszen a projekt költségeit a győztesnek kellett volna finanszíroznia, ráadásul a tízéves karbantartás is őt terhelte volna.

Így a győztes személyétől függetlenül, az Szrt.-nek pénzügyi kockázata a rendszerhez kapcsolódóan nem volt. Az új beruházás révén élénkült volna a cég forgalma, ami végső soron a tulajdonosoknak fizetendő osztalékot is kedvezően befolyásolta volna.

Az NVT döntése után Peredi János, az Eastron Kft. igazgatója a Népszabadságnak bevallotta: egyelőre nem tudják, mitévők legyenek. Az biztos, hogy jogászokkal egyeztetnek a lehetséges lépésekről, hiszen már egy aláírt szerződésük volt az Szrt.-vel. Mérlegelniük kell azonban, hogy érdemes-e elindítani egy jogi eljárást, mert ezzel alighanem azt kockáztatnák, hogy az összes állami pályázaton eredménytelenül szerepelnének.