Felszámolják a Candy Plust

Vágólapra másolva!
A Fővárosi Bíróság elrendelte a Candy Plus Magyarország Kft. felszámolását. Az eljárást a cseh anyacég, a Candy Plus Sweet Factory a.s. kezdeményezte 2007 novemberében - tudta meg a Napi Gazdaság Kisvári Gabriella felszámolóbiztostól.
Vágólapra másolva!

A hárommillió forint jegyzett tőkéjű édesipari cég magyarországi képviselőjével még nem tudott kapcsolatba lépni a felszámoló, mivel a Candy Plus budapesti értékesítési irodája közben megszűnt. Így még nincsenek információi a társaságról és annak tartozásairól. A hitelezők a felszámolás közzétételétől számított negyven napon belül, azaz június 27-éig jelenthetik be követeléseiket a kft.-vel szemben. A magyar Candy Plus ellen - az online cégadatok szerint - az APEH 2005-ben és 2006-ban is végrehajtást kezdeményezett.

A cseh Candy Plus édességgyártó 2000-ben alakult, tulajdonosa a saját menedzsmentje, valamint a Genesis Capital befektetői alap. Magyarországi leányvállalatát 2002-ben hozta létre, amelyen keresztül a társaság megvásárolta a Perfetti Van Melle-csoport magyar cégét, a Perfetti Van Melle Hungary Kft.-t és vele a Fundy védjegyet, valamint a gyáli édesipari gyáregységet. A Fundy márkával kapcsolatos tevékenységet a budapesti székhelyről irányították.

A magyarországi gyártást a gyáli üzemből 2004-ben telepítették át a csehországi Rohatecbe. A cseh vállalat jelentős részben bérgyártással foglalkozik, azaz más termelők megbízásából azok márkanevei alatt készít édességeket - írja a Napi Gazdaság.