Még nem demonstrálnak a kamionosok

Vágólapra másolva!
Nem tudott megállapodni a fuvarozók képviselete és a kormány az esetleges gépjárműadó-kedvezményről és a kereskedelmi céllal felhasznált gázolaj jövedéki adójának részleges visszatérítéséről. A tárgyalások tovább tartanak, az érdekvédők egyelőre nem készülnek demonstrációval - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

A pénzügyi és közlekedési tárca, szakmai szervezetek által kidolgozott javaslatát a fuvarozók nem fogadták el. Annyi előrelépés történt, hogy még több tárgyalópartnert ültetnek asztalhoz. Az első koncepció szerint az egyébként az önkormányzatoknak járó gépjármű-adóból harminc százalék kedvezmény illetné a szállítókat. Ennek ellentételezésére nem született ötlet.

A tárgyalásokat nehezíti, hogy az Európai Unió brüsszeli bizottságának jóváhagyása nélkül - a kormányzat szerint - az üzemanyag árának akár tíz százalékát nem téríthetik vissza. A tárgyalásokon felmerülő más témákban, például a forgalomkorlátozás szabályozásánál a fuvarozók ragaszkodnak a már elfogadott pontokhoz. A kamionos erődemonstráció egyelőre nem merült fel - írja a Népszabadság.