Egyre több pláza épül Szlovákiában

Vágólapra másolva!
Két év leforgása alatt Szlovákia nyolc megyeszékhelyén összesen tizenhét bevásárló- és szórakoztató központ épül - írta a Napi Gazdaság a pozsonyi Pravdára hivatkozva.
Vágólapra másolva!

Ez jelentős előrelépésnek számít, hiszen most huszonegy pláza üzemel ezekben a városokban. 2009 végéig a legtöbb új bevásárlóközpontot Pozsonyban és a kelet-szlovákiai Eperjesen adják át, ötöt-ötöt. A szlovák fővárosban egyébként csak öt pláza üzemel. Másfél éven belül a nyugat-szlovákiai, 85 ezres lélekszámú Nyitra válik az üzletközpontokkal legjobban ellátott várossá, ahol a mostani három további néggyel bővül.

Lubomír Líska, a HRIVIS ingatlanfejlesztő társaság vezérigazgatója szerint Nyitrán látványosan nő a lakosság vásárlóereje, ez részben az odaköltözött Sony cégnek is köszönhető.

Szlovákiát jóval később érte el a plázaláz, mint Magyarországot, az első nagy üzletközpontot csak az ezredforduló után adták át Pozsonyban, amit a magyar TriGránit épített.

Lubomír Drahovsky, a Terno piackutató társaság szakértője szerint a szlovákok plázaláza még mintegy két évig tarthat, aztán telítődhetnek ezzel az élménnyel - írja a Napi Gazdaság.