Megatrend: 1,6 milliárd forint bevétel

Vágólapra másolva!
A vállalatirányítási szoftvereket fejlesztő Megatrend Zrt. 1,6 milliárd forint bevételt ér el a tervek szerint az idén, szemben a tavalyi 1,4 milliárd forinttal - mondta K. Szabó Imre, a társaság elnök-vezérigazgatója.
Vágólapra másolva!

A cég 2006-ban 1,5 milliárd forint bevételre és 45 millió forint adózás előtti eredményre tett szert, a nyereség tavaly 30 millió forint volt. K. Szabó Imre elmondta: 2007-ben 15 év óta először csökkent a bevételük azért, mert egyrészt a vártnál jóval kevesebb államigazgatási projekt indult, másrészt pedig azért, mert a már megnyert vállalati projektek közül nem mind indult el tavaly. Hozzájárult a bevétel csökkenéséhez az is, hogy nem minden tavaly elvégzett munkát számlázott ki a cég.

A 110 dolgozót foglalkoztató Megatrend az elmúlt 10 évben 4 milliárd forintot fordított kutatás-fejlesztésre, egyebek mellett a saját vállalatirányítási szoftverének, az Infosysnek és az informatikai biztonsági programjának, az ISeeSec-nek a fejlesztésére.

A cég vállalatirányítási szoftverét használja egyebek mellett a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, a Magyar Államkincstár és a Magyar Közútkezelő Kht. is.A Megatrendnek Magyarország mellett Romániában is van egy 25 főt foglalkoztató leányvállalata, s 3 százalékos tulajdonrésszel nemrégiben alapított egyet Vietnamban is.