Már a mentőknek is van konkurrenciája

Vágólapra másolva!
Gombamód szaporodnak a betegszállító magáncégek, továbbra is jó üzletnek számít a rendezvények egészségügyi biztosítása. Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) véges kapacitásai miatt azonban nehezen tud lépést tartani a többi céggel - írja a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

Miközben a pici szereplők arra törekednek, hogy hosszú távú szerződést kössenek a népszerű helyszíneken, a fennmaradó "szabad programokért" is érdemes ringbe szállni. A lap úgy tudja, jelenleg mindössze 5-6 nagyobb cég verseng e piacon a megbízásokért, jóllehet egyre több magán betegszállító működik.

Az egyik, e piacon tevékenykedő cég vezető munkatársa a Napinak elmondta: egy háromfős esetkocsinál jellemző a tízezer forintos óradíjnak 70 százalékát teszi ki a költség, és 30 százalék a haszon.

A lap rámutat az e téren tapasztalható ellentmondásra is, mégpedig arra, hogy a rendezvénybiztosításban részt vevők csaknem 90 százaléka főállasában az OMSZ alkalmazottja. Ugyanakkor az OMSZ - amely "kiegészítő tevékenységként" végezhet rendezvénybiztosítást - véges kapacitásai igencsak beszűkítik a szolgálat mozgásterét e piacon.