Társulva keresnek olcsó gázt a települések

Vágólapra másolva!
Két agglomerációs település és három kerület közösen írt ki pályázatot gázellátásának biztosítására. Az elbíráláskor az ár lesz a döntő tényező.
Vágólapra másolva!

Három fővárosi kerület és két környékbeli település nevében írt ki intézményeik gázellátására tárgyalásos közbeszerzést az Entar Első Energia-beszerzési Önkormányzati Társulás - a felhívás a Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A három budapesti kerület a VII., VIII. és a XV., míg a két település Százhalombatta és Pécel. Az éves földgázigényük 5 millió köbméter, plusz 50 százalék. A társulás a számla kiállítását követően 30 napon belül átutalással fizet.

Az ajánlattevőknek nem lehet az utolsó két lezárt üzleti évük mérleg szerinti eredménye negatív, és a gázszolgáltatásból származó éves forgalmuknak el kellett érnie az 1 milliárd forintot. Ugyancsak az utolsó két évben rendelkezniük kell évente egy megrendelő számára szállított, 2 millió köbméteres referenciával.

A tárgyalásos eljárásra jelentkezőket az ajánlatkérő a referenciák nagysága szerint rangsorba állítja, és az első három cég jut tovább a második fordulóba. Az összességében legelőnyösebb ajánlat lesz a nyertes. Az ár 90-es, míg a fizetési határidő 10-es súlyszámot kap. A tenderen való részvételre augusztus 1-ig lehet jelentkezni. Az eredményhirdetés augusztus 21-én lesz.