Ötszörösre nőtt a Start-szerződések száma

Vágólapra másolva!
A Start Tőkegarancia Zrt. szerződéses állománya az első félév végén elérte az 1,69 milliárd forintot, ami az ötszöröse az év eleji állománynak - közölte a Start Zrt. hétfőn az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Ugyanakkor a közlemény kiemeli, hogy ma még kevés olyan nagy értékű pályázat kiírása látható, amely a harmadik negyedévben eljuthat a támogatási szerződés szakaszába.

A kis- és középvállalkozások (kkv) európai uniós támogatásához garanciát nyújtó céget a támogatási szerződés megkötése idején keresik meg garanciavállalókat a pályázati kezességvállalásra (pkv) vonatkozó igénnyel.

Az első félévben a szerződések értéke alapján 90 százalék pályázati kezességvállalás, a többi befektetési tőkegarancia volt.

A Start Zrt. június végéig 68 igénylést fogadott be. Ebből a vállalhatónál magasabbnak ítélt kockázat 13 esetben fordult elő, ami közel 20 százalékos elutasítási arányt jelent.

A június végéig megkötött 49 szerződés átlagos értéke szerződésenként 34,4 millió forint volt. Továbbra is a Közép-magyarországi Régióból van a legtöbb ügyfél. A 49 ügyfél közül 8 mikrovállalkozás, 22 kisvállalkozás és 19 középvállalkozás van.