Új uszoda épül Miskolcon

Vágólapra másolva!
Miskolcon új fedett uszoda épül, a 2,2 milliárd forintba kerülő létesítmény alapkövét hétfőt tette le Elbert Gábor, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára és Káli Sándor Miskolc polgármestere; a tervek szerint a jövő év végén adják át a komplexumot.
Vágólapra másolva!

A debreceni Keletterv Kft. tervezi és a Hajdúép Kft.építi fel Miskolc fedett uszodáját a Miskolci Egyetem területén, a mostani salakpályák területén.

Káli Sándor elmondta: az egyetemváros sportlétesítményei közelében épül meg az uszoda, amelyben egy 50x25 méteres, tíz pályás versenymedence, egy 25x10 méteres bemelegítő medence, nézőtér, öltözők, szociális blokkok és kereskedelmi egységek kapnak helyet.

A terv egyébként kiemelten kezeli az alternatív és környezetbarát energia felhasználását, a létesítmény tetőszerkezetén napkollektorokat helyeznek majd el.

A nemzetközi úszóversenyek és vízilabda-mérkőzések lebonyolítására is alkalmas uszoda megépítéséhez a központi költségvetés másfélmilliárd forintot biztosít, a miskolci önkormányzat pedig több mint 700 millió forintot.