Mentálhigiénés központot újítanak fel

Vágólapra másolva!
Európai uniós és a Norvég Alapból származó forrásokat nyert a Komárom-Esztergom megyei önkormányzat Mentálhigiénés és Rehabilitációs Intézménye (MERI) felújításra, a pszichiátriai betegek életkörülményeinek javítására - közölte az önkormányzat sajtóreferense csütörtökön az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Molnár József tájékoztatása szerint a 2009 végéig megvalósuló beruházással liftet építenek a tatabányai intézménybe, kilenc új foglalkoztató helyiséget hoznak létre, a rehabilitációs részleg tetőterében 12 pszichiátriai beteg elhelyezésére szolgáló részleget alakítanak ki, s napkollektort szerelnek fel a meleg víz előállítására.

A munkálatok nyomán a lakók 700 négyzetméterrel nagyobb területet vehetnek igénybe és várhatóan véglegesítik az intézmény eddig csak ideiglenes működési engedélyét.

A 203 millió forintos fejlesztés 85 százalékát teszik ki a pályázat forrásai, a fennmaradó részt a megye állja.

A Tatabánya-Síkvölgyön működő mentálhigiénés és rehabilitációs intézmény több épületében 177 lakót - 107 pszichiátriai beteget és 70 értelmi fogyatékkal élőt - látnak el.

A MERI száznyolc éves, úgynevezett régi házában 77 pszichiátriai beteg él. Az épületben tavaly az akadálymentesítés jegyében rámpát építettek, valamint egy liftet adtak át 22 millió forintos beruházással.