Vezéráldozatot ért az AMD vesztesége

Vágólapra másolva!
Nem sokkal azután, hogy hetedik egymást követő negyedéves veszteségéről beszámolt, az Advanced Micro Devices (AMD) bejelentette, hogy az eddigi elnök-vezérigazgató Hector Ruiz helyét Dirk Meyer veszi át. Ruiz más beosztásban a cég alkalmazásában marad.
Vágólapra másolva!

A vezércsere tényét azután közölte az Intellel rivalizáló technológiai cég, hogy 1,19 milliárd dolláros második negyedévi veszteséget jelentett - számol be az InformationWeek. A bevételek viszont csekély mértékben 1,35 milliárd dollárra nőttek az egy évvel ezelőtti 1,31 milliárd dollár után.

A vállalat egyik vezetője szerint a döntés egy kétéves állományfrissítési program utolsó lépése volt. A frissen kinevezett Meyer 2001-től 2006-ig vezette a cég mikroprocesszor-üzletágát, 2006-tól elnök és üzemeltetési vezérigazgató, valamint az igazgatói tanács tagja.

Az AMD jelenleg egy átalakulási folyamat közepén áll. A cég az elmúlt években sikeresen rivalizált a nagy konkurrens Intellel, de a következő generációs processzorok fejlesztése terén némileg elmaradt tőle.