Milliárdos fejlesztés Sashalmon

Vágólapra másolva!
Hétszázmillió forint uniós forrásból és ötszázmillió forint önkormányzati pénzből fejlesztené a XVI. kerületi önkormányzat Sashalom városközpontját - közölte a XVI. kerület polgármestere keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

Kovács Péter elmondta: a rehabilitáció fő magja a sashalmi piac lenne, amelyet teljesen megújítanának. A jelenlegi piacot lebontanák, a helyén pedig kialakítanának egy korszerű "normál piacot" és egy olyan ökopiacot, ahol a többi közt biotermékeket és vegyszermentes zöldségeket, gyümölcsöket árulnának az eladók. Hangsúlyozta, hogy a jelenleg is árusító őstermelők ugyanúgy helyet kapnának az új piacokon.

Mint folytatta, a tervek a már meglévő Sashalmi sétányt is érintik, ugyanis megújítanák a zöldfelületet, utat építenének és parkosítanának.A polgármester arról is beszámolt, hogy az önkormányzat épületével szemben lévő parkot is fejlesztenék: sportpályákat, csónakázótavat, nagyobb játszóteret és kilátótornyot építenének oda.

Tóth Miklós, a kerület főépítésze hangsúlyozta: hetvenezer fölött van a XVI. kerület lakossága, még sincs egy igazi városközpontja. Ezekkel a fejlesztésekkel létre lehetne hozni egy ilyen, közösségformáló erővel bíró központot - fűzte hozzá.

A polgármester szerint mind a fővárosban, mind a kerületi önkormányzatban teljes politikai konszenzus van a projekt támogatásáról, amelyre a lakosok részéről is nagy igény van. Ha elnyerik az Európai Unió támogatását, akkor a beruházás - számításaik szerint - 2009 nyarára vagy őszére valósulhatna meg.