Vágólapra másolva!
A BKV Zrt. és a fővárosi tömegközlekedés hosszú távú működési és finanszírozási stratégiájának készítésére írt ki közbeszerzési eljárást a fővárosi önkormányzat - tájékoztat a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

A főváros és az Európai Beruházási Bank (EIB) között megkötött hitelszerződések feltétele - a közlekedési társaság átvilágítása mellett - a működési és finanszírozási stratégia kialakítása. A pályázaton nyertes tanácsadónak egy előzetes jelentést, munkaanyagokat, javaslatokat, majd a végleges stratégiát és intézkedési tervet kell elkészítenie nyolc hónap alatt. A főváros minderre nettó 250 millió forintot szán saját forrásból.

Ezt a pályázatot megelőzően a fővárosi önkormányzat már kiírt egy közbeszerzési pályázatot - szintén az EIB-hitelszerződésre hivatkozva - a BKV működési hatékonyságának átvilágítására, valamint egy tanulmány kidolgozására a cég gazdasági stabilizációjára és stratégiájának kialakítására vonatkozóan. A munka értékét előzetesen 256 millió forintra becsülték. Ez az eljárás azonban februárban eredménytelenül zárult, a főváros szerint csak érvénytelen ajánlatokat kapott a bécsi székhelyű A.T. Kearney GmbH-tól, a CEMI Kft. és a CEMI Ltd. alkotta konzorciumtól, valamint az EC Harris Hungary Kft.-től.

Szeptember 5-ig lehet pályázni

A BKV és a fővárosi tömegközlekedés hosszú távú működési és finanszírozási stratégiájának kidolgozására most megjelent európai uniós, nyílt közbeszerzési eljárásra szeptember ötödikéig lehet ajánlatot benyújtani.

Azok indulhatnak a pályázaton, akik rendelkeznek (önállóan vagy közös ajánlattétel esetén együttesen) az előző három üzleti évben (2005-2007) teljesített legalább két, összesen minimum nettó 150 millió forint értékű, egyenként legalább 500 ezer fős nagyváros integrált tömegközlekedési közszolgáltató vállalatai és/vagy megrendelői számára nyújtott - a fővárosi önkormányzat közbeszerzésében meghatározott feladatra szóló - stratégiai tanácsadási referenciával. Ez lehet új stratégia kidolgozása vagy stratégia módosítása, átfogó átvilágítás vagy hatékonyságnövelő szervezeti átalakítás. A pályázat eredményhirdetését október 3-ára tervezi a főváros - derül ki a Napi Gazdaságból.