Tárgyalnak a dinnyekereskedők Karsaival

Vágólapra másolva!
Vasárnap délután egyeztetnek a dinnyekereskedők a termelőket képviselő Karsai Józseffel. Tárgyalnak majd a gyümölcs fekete kereskedelmének visszaszorításáról, és arról, hogyan lehetne változtatni az áruházláncok árszabási gyakorlatán.
Vágólapra másolva!

Vasárnap délután tárgyalóasztalhoz ülnek a dél-békési dinnyekereskedők Karsai József, szocialista párti országgyűlési képviselővel - közölte a kereskedők képviseletében Simonka György, a Simba Hungary Kft. vezetője. Szó esik majd például a fekete kereskedelem visszaszorításáról, a határon zajló zöldség-gyümölcs ellenőrzéséről, a forgalmazás regisztrációjáról, az uniós élelmiszernormák bevezetéséről, valamin az áruházak árszabásainak normális mederbe való tereléséről - tette hozzá.

Simonka György elmondása szerint a kereskedők örülnek annak ,hogy Karsai József "békés, szakmai és kereskedelmi alapokon nyugvó megoldást" választott a helyzet normalizálása érdekében.

A dinnyetermelők valamivel több mint két hete kezdtek demonstrálni az alacsony felvásárlási árak elleni tiltakozásul, két alkalommal is több tonnányi dinnyét öntöttek az Auchan soroksári áruházának parkolójában az aszfaltra. Az áruházlánccal sikerült megegyezni a termelőknek, a megállapodás alapján a kereskedelmi lánc megszüntette 49 forintos dinnye-akcióját. Ezután a gyümölcs felvásárlói ellen fordultak a termelők, több dél-békési felvásárló telephelyét is lezárták járműveikkel.