Vágólapra másolva!
A holland Wolters Kluwer kiadó bevétele és nyeresége csökkent az első félévben, főként az amerikai gazdaság gyengélkedése miatt. Az egészségügy, az adóügy, a számvitel, a pénzügyi szolgáltatások, a jogi és a szabályozásügyi tájékoztatás területén tevékenykedő kiadóvállalat a világ három legnagyobbja között van a területén.
Vágólapra másolva!

Az adózott eredmény 81 százalékkal 144 millió euróra esett a tavaly első félévi 742 millió euróhoz képest, amikor a társaság 774 millió euróért eladta oktatási üzletágát, és azon 595 millió eurós könyv szerinti nyeresége volt. A folytatódó tevékenységekből származó, 144 millió eurós nyereség csak 6 százalékkal kisebb a tavalyi első félévi 154 millió eurónál. A bevétel 4 százalékkal 1,608 milliárd euróra csökkent. A folytatódó tevékenységekből származó adózott eredmény 5 százalékkal nőtt volna, a bevétel 4 százalékkal emelkedett volna valutaárfolyam-változások nélkül.

Az idei egész évre szóló szerves növekedési célt 3 százalékra csökkentették a vállalatnál az első félév nyomán, az addigi 4 százalékról. Az egészségügyi részlegben a teljes évi szerves bevétel-növekedés várhatóan 1-2 százalékos lesz. A vállalati és pénzügyi szolgáltatási kiadványok terén a szerves bevétel-növekedés 2-3 százalékosnak ígérkezik. Ennél a részlegnél a második félévi növekedés a nem ciklikus termékcsoportokból származik majd, ezek a részleg bevételeinek körülbelül 60 százalékát teszik ki. Az adóügyi, a számviteli és a jogi részleg egész évi szerves bevétel-növekedése várhatóan 4-5 százalék, az európai jogi, adóügyi és szabályozásügyi üzletágban várhatóan 3-4 százalék lesz.

Magyarországon a Wolters Kluweré az Akadémiai Kiadó 74 százaléka, és a csoporthoz tartozik a Complex Kiadó Kft. is, amely a KJK-Kerszöv Kft. jogutódja. A Műszaki Kiadó a tavaly eladott oktatási üzletágban volt.