Nőtt a Deloitte árbevétele

Vágólapra másolva!
A Deloitte Touche Tohmatsu nemzetközi adó- és vállalati tanácsadó és könyvvizsgáló tagvállalatai összesen 27,4 milliárd dolláros árbevételt jelentettek a májussal zárult pénzügyi évről, 4,3 milliárd dollárral, azaz 18,6 százalékkal többet az előző évinél. Ez sorban a hatodik pénzügyi év volt, amikor a Deloitte dollárban kifejezve kétszámjegyű árbevétel-növekedést ért el. Az év során minden üzletág és mindegyik földrajzi térség stabil növekedést mutatott.
Vágólapra másolva!

A Deloitte Magyarország szintén kétszámjegyű növekedést ért el a lezárt üzleti évben. A pénzügyi tanácsadási üzletág forgalma 26,6 százalékkal 2,4 milliárd dollárra, a vezetési tanácsadásé 22 százalékkal 6,3 milliárd dollárra, az adó- és jogi tanácsadásé 20,4 százalékkal 6,0 milliárd dollárra, a könyvvizsgálásé 14,8 százalékkal 12,7 milliárd dollárra gyarapodott.

Az Ázsia-Csendes-óceáni térségben 30,3 százalékkal 3,2 milliárd dollárra, az Európai, Közel-Keleti és Afrikai Régióban 22,6 százalékkal 11,3 milliárd dollárra, Oroszországban és a többi volt szovjetköztársaságban 40,8 százalékkal nőtt a bevétel. Az amerikai kontinensen az árbevétel 12,9 százalékkal 13,1 milliárd dollárra, ezen belül is Latin-Amerikában és a karibi térségben 22,4 százalékkal nőtt az árbevétel. A Deloitte létszáma az elmúlt évben mintegy 15 ezer fővel nőtt, amiből jelentős részt képviselnek a feltörekvő országok.

A Deloitte brazil, orosz, indiai és kínai tagvállalatainál, a robbanásszerűen fejlődő piacokon az elmúlt három évben 90 százalékkal nőtt az alkalmazott szakértők létszáma. A Deloitte jelenleg 165 000 embert alkalmaz a világ közel 140 országában.

A Deloitte Magyarország Vezetési Tanácsadás üzletága több mint egyötödével - 21 százalékkal - növelte eredményeit. Sikeres évet zárt a Deloitte Magyarország Adótanácsadási üzletága is, amely 32 százalékkal növelte bevételét. A magyar iroda Pénzügyi Tanácsadás üzletága megőrizte domináns pozícióját a sokszereplős piacon, hanem a fokozódó verseny mellett 15 százalékos bevétel-növekedést is elért. A Vállalati Kockázatkezelési üzletág 18,3 százalékos bevétel-növekedést produkált, és ebben ezúttal is jelentős szerepe volt a Deloitte Magyarország új piaci igényeket kiszolgáló, környezetvédelmi tanácsadásra épülő szolgáltatásainak. A Deloitte közel 25 százalékos növekedést ért el ezen a speciális területen. A Deloitte Magyarország az előző pénzügyi évhez képest összességében 19,3 százalékkal növelte árbevételét.