Mélyponton a British Airways profitja

Vágólapra másolva!
A British Airways Plc-nek (BA), Európa harmadik legnagyobb légitársaságának nettó nyeresége 90 százalékkal, 27 millió fontra (54 millió dollár) zuhant a vállalat üzleti évének június 30-án végződött első negyedében az egy évvel korábbihoz képest, ami ötéves mélypontot jelent - írja a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

Az árbevétel 2,8 százalékkal, 2,26 milliárd fontra nőtt. A légitársaságok példátlanul nehéz helyzetben vannak, hiszen egyszerre ugrott meg az üzemanyagok ára és csökkent az emberek utazásra költhető pénze.

A BA kerozinszámlája várhatóan 50 százalékkal, 3 milliárd fontra nő 2008-ban, minden 1 dolláros emelkedés az olaj hordónkénti árában 8 millió fonttal csökkenti a nyereséget - közölte a társaság.

A BA csökkenti téli járatainak számát, tovább emeli a jegyárakat, megszünteti a repülőgépek bérlését és felvásárolná a spanyol Iberiát, ami lehetővé tenné a javítási és kiszolgálási költségek lefaragását, a járatok ésszerűsítését.

A BA emellett szorosabbra akarja fűzni együttműködését a transzatlanti útvonalakon az amerikai American Airlinesszal. Mindhárom légitársaság a OneWorld légiszövetség tagja.