A Mavir az IBM-mel fejleszt

Vágólapra másolva!
Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító ZRt. több mint 1,7 milliárd forint értékű szerződést írt alá az IBM-mel a rendszerirányító eszközmenedzsment- és munkairányítási rendszerének fejlesztésére - közölte az IBM Magyarország csütörtökön az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A megállapodás alapján elindított projekt az elektromos átviteli hálózat biztonságos és folyamatos működését támogatja - olvasható a közleményben.

Laskóy Ágnes, a Mavir szóvivője az MTI kérdésére elmondta: a Mavir teljes egészében saját forrásból finanszírozza fejlesztést.

Az IBM rendszerének feladata többek között a hálózati eszközök nyilvántartása, az üzemben tartásukkal kapcsolatos adatok tárolása, a beavatkozások megtervezése, a karbantartási munkák hatékony elosztása, a terepen dolgozó csoportok koordinálása, a ráfordítások követése és a költségek optimalizálása.

Az úgynevezett gerinchálózat a Mavir tulajdona, amit az áramszolgáltatók is használnak. A Mavir célja, hogy a különböző szolgáltatókhoz kapcsolódó fogyasztók - ötmillió háztartás és háromszázezer üzleti ügyfél - áramellátása folyamatos és biztonságos legyen. Az MVM cégcsoporthoz tartozó Mavir több mint 200 milliárd forint értékű eszközzel, többek között távvezeték-hálózattal, transzformátorálomásokkal rendelkezik.

Az új eszközmenedzsment- és munkairányítási rendszer az IBM eszköz-menedzsment szoftverére, valamint az IBM technológiai és tanácsadó szolgáltatásaira épül, beleértve az implementációt, rendszerintegrációt, és a legfejlettebb iparági megoldások alkalmazását.