Csökkent az Allianz profitja

Vágólapra másolva!
Európa legnagyobb biztosítótársaságának, az Allianz SE-nek adózott eredménye 28 százalékkal csökkent az év második negyedében. A társaság, amely a Dresdner Banknak is a tulajdonosa, az eredményromlást a mostoha piaci körülményekkel hozta összefüggésbe. Az Allianz nem tartja teljesíthetőnek a korábban körvonalazott hosszú távú eredménynövelési célt.
Vágólapra másolva!

A müncheni székhelyű biztosító adózott eredménye az április-június közötti időpazkban 1,5 milliárd euróra csökkent az egy évvel korábbi 2,1 milliárd euróról.

A társaság forgalma 22 milliárd eurót tett ki, 10 százalékkal kevesebbet az egy évvel ezelőtti 24,3 milliárd eurós árbevételhez képest.

A működési eredmény 36 százalékkal romlott, 2,1 milliárd eurót tett ki, szemben az egy évvel korábbi 3,3 milliárd eurós működési eredménnyel.

Michael Diekmann vezérigazgató arra számít, hogy jövőre is nehéz lesz a piaci helyzet, emiatt a 2006-ban rögzített 10 százalékos éves működési eredményjavulási célt nem lehet teljesíteni. Pontos eredményprognózist a mostani piaci feltételek mellett nem lehet megadni - tette hozzá az Allianz vezetője.