Jók az LCP Systems kilátásai

Vágólapra másolva!
A navigációs termékek piacának lassulása ellenére is 15-20 százalékos növekedésre számít az LCP Systems Kft. az idén, a tavalyi 7,8 milliárd forintos árbevétel után - mondta Hegedűs Viktor, a társaság ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten.
Vágólapra másolva!

Az LCP Systems forgalmának növekedését Horváth Viktor elsősorban a bővülő export-teljesítménytől várja. A 2008-as tervek szerint a kivitel eléri a 60 százalékot, szemben a 2007-es 40-45 százalékkal. A magyarországi piacon gyenge nyári forgalom és a budapesti értékesítések visszaesése tapasztalható, forgalomnövekedés elsősorban vidéken figyelhető meg - tette hozzá.

Hegedűs Viktor szerint alapvetően két negatív folyamat érzékelteti hatását a navigációs termékek piacán. Az egyik a romló magyarországi gazdasági környezet, aminek hatására csökkennek az autóértékesítések. A másik, jóval negatívabb hatás pedig az illegális szoftverek gyorsuló terjedése. A navigációs eszközök fele már most is "kalóz szoftverekkel" fut, és egyre több internetes cég hirdet az eredetinél akár ötször olcsóbb másolatokat is.

Az egyre inkább elterjedő "okostelefonoktól" és a hamarosan megjelenő iPhone 3G-tól nem tart Hegedűs Viktor, szerinte a jövőben is magas kereslet marad a navigációra specializálódott termékekre.

A több mint 60 főt foglalkoztató, magyar LCP Systems Kft. navigációs eszközöket és szoftvereket forgalmaz Magyarországon, Szlovákiában és Romániában. A társaság 2008. végéig Bulgáriában és Csehországban kívánja bővíteni értékesítéseit.